torsdag den 22. december 2011

Notatpligt - ??Kære Socialrådgiver

JEG ØNSKER ET KVITTERING FOR DETTE MAIL

Min bisidder og jeg kan kom til møde den 17, 27 og 31 januar, idet du
ikke havde flere tider i år.

Jeg ønsker det journal notat fra vores samtale den 19. august 2010. Vi
har en aftale at du sender mig referater af vores møder og det må være
en forglemmelse at jeg ikke fik den.

mvh
MorHej Mor

Jeg har modtaget din mail.

Nyt møde bliver torsdag d. 27. januar kl. 10.00. Min teamleder deltager i mødet.

Vores samtale d. 19. august var et led i udarbejdelsen af § 50-undersøgelsen på pigen og er indskrevet heri. Da undersøgelserne på dine børn endnu ikke er afsluttet betragtes de som interne dokumenter. Når undersøgelserne er afsluttet får du dem tilsendt og mulighed for at komme med dine kommentar til et møde på forvaltningen.

Jeg holder til orientering ferie fra i morgen d. 23. dec. og er tilbage igen d. 3. jan.

Du og dine børn ønskes en god jul og et godt nytår.

Mvh
Socialrådgiver

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.