søndag den 17. juni 2012

Nu er jagten på fejlbehanlede børn gået ind ... ADHD

Politikere vil stoppe ADHD-vanvid: Nye visitationsregler skal få bugt med det eksploderende antal brugere af ADHD-medicin http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1776117.ece


Desværre dem der er fejlbhandlede skla klare sig selv i det jungel de nu befinder sig i MEN skulle vi ikke spørge om valg af en behandling i heltaget er en Politisk beslutning? Hvad ved en politiker om dette, og hvem informere dem? Hvordan er vi som borgere være sikret ... det kan da let kun handle om pengene, ikke vores behov får jeg mere og mere en fornemmelsen af!


"Ja, men man skal også holde for øje at mange mennesker som får medicinen har stor gavn af den!"Nemlig, glem det 20% som fejlbehandles ... det er ubetydelige så længe der er penge som taler et finere resultat. Akkurat som når alle ser den anden vej mens familier knækkes jvf. skolevold, manglende special pædagogik osv. Bare man kommer sig selv nærmest og har et lykkelig skuespil kørende ...

Sagde nej til ADHD-medicin - og blev indberettet http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1753254.ece Medicinen må ikke være første valg! Kan læses på ovenstående link for 10 kroner

Nogle synes at hetzen som køre pt er for unuanceret. De skriver:

Jeg siger ikke at der ikke er fejlbehandlet børn & voksene, fordi det er der absolut.
Jeg siger blot at der er stadigvæk mange som har stor og god glæde af medicinen, og de skal stadigvæk have mulighed for at benytte den:

At være ADHD menneske er ikke et spørgsmål om at være uopdragen eller noget som man bare kan ændre på - det er oftest noget man er født med - og er ren biologi
Jeg har 2 mennesker tæt inde på livet - meget tæt, og jeg ved hvad det betyder når de ikke får deres medicin - ikke kun for dem men også for familien.

Så læser jeg at Psykiatri indberetter familierne til kommunen. Og derfra bestemmer kommunen om barnet skal anbringes og tvangsmedicineres. Når jeg læser lægeloven så læser jeg at det ikke er kommunen men lægen som skal træffe dette beslutning ... så hvad sker der lige her? 

Kalundborg Kommune forklarer, at de skal igangsætte en undersøgelse, når de for en indberetning.
Ledende overlæge for Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Sjælland, Jesper Pedersen, forklarer at det ikke er forældrenes nej til Ritalin, men det at man mener, at Mikkel kræver støtte og behandling fra både kommune og psykiatri på samme tid, der er årsagen til indberetningen.

- Det er sjældent, vi vil insisterer på medicinsk behandling. Men her er vi ret overbeviste om, at medicin bør afprøves af hensyn til barnets tarv. http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1753254.ece
Nu spørger jeg bare: Har kommunen nu også sendt barnets lærer på kurses? Er alt andet afprøvet? Har de sikret sig barnet ikke har forværret ADHD symptomer pga. mobning, læseproblemer, manglende briller ... eller også omsorgsvigt.

Jeg spørger fordi jeg aldrig havde glemt da jeg fik min alleførste underretning fra børnehaven ca 5 måneder efter vi var flyttet. En skrevet hvor mit barn blev beskrevet vha. en ADHD skema der lå på Netdokter. Se, pædagogen valgt at omskrive mit barn til at passe ind i noget hun have kopieret ... hun vil jo bare hjælpe barnet, desværre var hednes fremgangsmåde ikke hensigtsmæssigt og kommunen havde ikke været et hjælp men tværtimod ...

Så Hetz eller ikke Hetz: En ting er sikkert at det er super godt den debat tages op. Nu skal alle bare huske at indrage lægeloven, og alle de andre muligheder hvis det ikke er ADHD. Fejl koster millioner - det er nemlig fejl som dræner kasserne og skaber komplekse sager. Jeg mener ikke vores Politiker nødvendigvis har viden nok når de træffer beslutninger og giver Kommuner magten over Barnets Tarv. At læger presser forældrene på den måde er grotesk - har lægen undersøgt barnets faktiske skole forhold?

det du mener går begge veje. Se da vi blev henvist til social forvaltningen i 2006 med mistanke om ADHD og min egen læge (som trods alt havde mere erfaring med det lægemæssige end end pædagog) henvist mit barn til Ole Kyed og ikke psyk.

Lægen genkendt min drengs symptomer, grundet et fejl behandling hun har været del af, sjovt nok af et barn der den dag i dag går på Mentiqa Nordjylland!

Desværre fik jeg klistermærket "usamarbejdsvillig moar" ved kommunen ... jeg anede intet om kommunen, deres metoder eller at det lille ting jeg retmæssigt modsat mig vil mange år efter havde udviklet sig til et kæmpe sag. Men jeg fik mit barn flyttet fra den børnehave takket vores gammel integreret institution. Jeg talt med den person som støttede mig igennem alle arene og kendte os meget godt og i går sagt vi enstemmigt: Havde vi vidste bedre skulle jeg jo droppe min Uni Uddannelse og flyt hjem til Århus ...

Så tal ikke om "hetz" til mig ... jeg er hetzet for det jeg troede på. Faktisk allerede dengang inden alt dette på Netdokter da jeg sagt det med ADHD er nu lige lovligt mystisk og for let at få som stempel.


Den skema der var brugt er ikke på netdokter.dk mere men her er det der bruges i dag:


  • Personen kan ikke fastholde opmærksomheden ved opgaver (eller leg).

  • Personen har svært ved at koncentrere sig i mere end få minutter.

  • Personen kan ikke tilrettelægge arbejde eller aktiviteter.

  • Personen lader sig let distrahere af ydre stimuli.

  • Personen har uro i hænder eller fødder.

  • Personen har ekstrem motorisk aktivitet, som ikke lader sig styre. I puberteten og hos voksne bliver den ydre uro ofte erstattet af en indre restløshed.

  • Personen har meget støjende adfærd.

  • Personen er impulsiv. Besvarer ofte spørgsmål, før de er færdigstillede. Kan ikke vente på, at det bliver hans tur. Maser og skubber eller afbryder. Personen kan have ingen eller ringe situationsfornemmelse (empati).
  •  Kilde: http://www.janssen-cilag.dk/bgdisplay.jhtml?itemname=adhd_about&product=adhdAt min dreng havde ADD symptomer grundet mobning og understimulation i børnehaven forstået jeg ikke dengang, gid bare jeg forstået det bedre for så kunne jeg hjælpe ham bedre. Men, jeg kan også fortælle selv da jeg forstået dette så vil ingen høre  på mig. Kommunen bestemmer alt, selv om barnet tager skade af det. Som forældre skal du sørge for at være enig med Kommunen.

Jeg fik da ret i 2007, at der ikke var tale om ADHD. Så at der ikke var tale om svigt senere, men først at det var Højt Begavelse i 2009! Og siden at det må være massiv svigt at han ikke fungere, for at det afvises i 2011 for at det igen er svigt i 2012 ... sådan kan det vel blive ved? Men at skaden er sket og desværre for mig kom han (vi) ude for noget meget groft svigt i "systemet" som kvitteret med en socialsag. Det vil ingen inddrømme NOGENSINDE!

Dem der har deltaget på nær hold i vores "sag" ved at  jeg ikke er sart men at vi er "pioner" i et kommunalt system der "vurderer, fortolker og skjuler deres fejl" er klart. Jeg kan kun forsikre læseren at INGEN lytter, hjælper - du er on your own når sagen er komplekse og familien er kørt træt i kommunens eksperimenter. Kommunen får ALTID ret ... det er dem som skriver papirene og du som forældre står meget alene ... ankestyrelsen stedfæster det kommunen mener.

Og hvis barnet tilfældigvis fejler noget "alle har overset" så er det ligesom ingen må anerkende det selv en test viser ... og kommer man derudover ud for flere mennesker der IMO ikke bør tillades i nærheden af børn så er det dit livs største fejl hvis du siger det højt overfor systemet. Så skrues bissen på og du er stemplet som usamarbejdsvillige ... og det er for altid!

Ja, jeg ved sørme GODT hvad det er at være hetzet - men hvem pokker giver andre lov til at hetze både fejl vurderet ADHDer og ægte ADHD børn? Hvad bilder disse "hjælpere" sig inde ... og hvad pokker ved de egentligt? Bøger kan aldrig give det enkelte barns virkelighed.

Stakkels forældre og børn der er fanget i det tvangsbehandling fra alle sider af, der er blevet vores hverdag ... fy for pokker siger jeg bare!Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.