onsdag den 5. december 2012

Overvåget Samvær og Bisidder

Idet at det første rapporter er noget "uvirkelig" så havde jeg en med til vores samvær i dag. Hvis Kommunen må overvåge mig så må jeg da i den grad også have en person med som støtte, troede jeg. Jeg har dd. intet fået at vide om "reglerne" på stedet og det tog 35 dage før ejg fik et brev om at børnene gerne må have besøg af andre - men men men - ingen har fået "lov" endnu.

Så kom vi til Sommerhuset som ligger i udkantsdanmark i et sommerhus kvarter - totalt affolket - uden skraldebiler og post levering. Bussen kører ikke om vinteren og vi ankom i en taxa som kørte igen. Det var KOLDT! Blæsevejret ved vandet er altid noget for sig ... i taxaen var det MINUS 3 grader ...

Og min bisidder, familieveninde får så lov til at stå UDENFOR i kulden hele det time med BEGRUNDELSEN at jeg kender REGLERNE???

Nå, men nu skal jeg fortælle en ting: Jeg har endnu intet fået at vide om regler men jeg har set at alle paragraffer brydes og der er ingen retssikkerhed. Men at lade en anden person stå UDENFOR i -3 graders frost og blæst??? Min børn blev bekymret ... og ejg tog en ekstra jakke ude til hende og en tæppe. Taxaselskabet beklagede at de ikek havde ne bil til rådighed - sådan er det på bølandet - og de er dybt rystet.

Hvad er det for en menneskesyn? Hvis der var en afgørelse om sådan noget så havde jeg da overholdt den ... men i det mindste fik begge min børn lov (eller retter sagt, begge børn TOG SIG RETTEN) til at få og give hende en kæmpe kram. Hun måtte ikke sidde i deres bil, eller i en soveværelset ... Jeg vil aldrig ahvde treode det muligt med mindre jeg selv oplevet det.

I hele den periode siden 23. oktober har min dreng kun set mig en time om ugen og ingen andre han kender. Min datter har været til en fest og ud to gange med veninderne ... det er vildt at Kommunen ansætter en firma til at udøve det her som anden aktør ... hvad er det for noget? Hvordan ses børnene i alt dette?


GAD VIDE HVAD MIN BØRN TÆNKER EFTER DE SÅ VOKSNE OPFØRE SIG SÅDAN? Min dreng blev vildt bekymret at hun er udenfor i den kulde ... heldigvis gik hun væk fra huset så de ikke skulle se  på hende.

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.