søndag den 8. september 2013

Advokat Gry Rambusch skriver om Plejemorsagen i Odense


Sagens udfalt er her: Plejemor, der blev filmet med mobiltelefon, erkender i retten at have holdt 12-årig fast i håndleddene, men nægter vold. Hun var bange for, hvad drengen kunne finde på, forklarer hun. http://www.fyens.dk/article/2441652:Odense--Plejemor--Jeg-frygtede-for-mit-liv


Og så er der flere .... politker såvel børn!


Advokat Gry Rambusch skriver Kilde: Anbragte Børn på Facebook

Efter tilladelse fra familien, forældremyndighedsindehaveren samt barnet, min klient kan Gry Rambusch berette om følgende Nyt i "Plejebarn-sagen" fra Odense sagen hvor TV2 viser et filmklip: Plejebarnet der på et videoklip udsættes for overgreb fra en plejemorDet er med et professionelt men blødende hjerte og RASENDE sind, at kunne meddele, at vi idag har ramt bunden for, hvad vi kan tillade os at udsætte anbragte børn for.

Jeg er personlig advokat (og tro ven!) for den plejedreng, som udsættes for overgrebet. Efter videoen blev offentliggjort via TV2, valgte man, at flytte 2 af de 4 søskende fra plejefamilien. Herunder min klient. Man tillod sig at fjerne ham til en kontroversiel døgninstitution, hvor store muskuløse og frygtindgydende pædagoger skulle få sat skik på "ungen". "min" dreng udsættes dagligt for voldsomme magtanvendelser og beskriver, hvordan de for et godt ord smider ham låst ned i jorden, kaster ham ned i sengen og sætter sig på ham. Han ringer til mig og vi taler om at han skal flyttes til en anden institution. Det er uomtvisteligt, at det skader ham at anvende magt i det omfang, som man benytter sig af her mod en lille dreng.

Alt dette gør drengen skrækslagen og han stikker af fra institutionen hele vejen hjem til mor og far. Dette gør han gentagne gange, og til sidst lader de drengen være hjemme nogen tid....Først i DENNE uge, ringer drengen grædende og skrækslagen, at forvaltningen var mødt op hjemme hos mor og far med POLITIET + mægtige pædagoger og fik ham TVANGSfjernet med magt og slæbt tilbage på institutionen.

Vi aftaler, at han er nødt til at blive der til jeg har talt med forvaltningen. Jeg ringer 18 gange...forgæves, men erfarer næste dag, at drengen ikke kunne holde ud at være der og igen stak af hele vejen hjem til mor og far.


Det ville forvaltningen åbenbart ikke høre tale om! Idag har jeg haft en grædende, panik- og skrækslagen dreng i røret, der er blevet slæbt med 2 x politimænd + 2 x sagsbehandlere ind i en bil og kørt på færgen til en lille ø her i Danmark, hvor han ikke kan stikke af fra...??!! Mor og far naturligvis stærkt chokeret...!


Jeg har flere gange end jeg kan tælle forsøgt at komme i kontakt med forvaltningen, sagsbehandlere og ledelse...man AFHOLDER mig fra at blive informeret omkring MIN klient?! Drengen sidder dybt traumatiseret et sted og stiller mig naturligvis alle de spørgsmål et barn, der er tvangbortført på den måde ville stille. Alt imens har jeg underrettet Ankestyrelsen og håber på myndighedernes indgriben.
SYSTEMET LUKKER OM SIG SELV!


Kan vi virkelig være det bekendt? Er der virkelig ingen, der kan se det fuldstændig vanvittige i den her form for myndighedsudøvelse og forvaltningsvirksomhed?!
Det vil formentlig forstyrre min nattesøvn selv som advokat, aner ikke hvordan forvaltningen skal kunne få sig en rolig søvn med det de har på samvittigheden.


/Gry Rambusch

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.