søndag den 22. december 2013

Another child not heard #denmark

En af mine tidligere klienter - en far, der har timer af optagelser af hans lille søn, der fortæller hvordan morfar misbruger ham - er netop blevet anholdt og varetægtsfængslet efter 1,5 måned under jorden med hans lille dreng. Nogle vil kalde det en desperat mands handling, jeg er overbevist om at drengen og far taler SANDT. Det har været en årelang kamp for familien!

BT bragte historien for noget tid siden - jeg kan oplyse, at jeg tvang et møde igennem på forvaltningen sidste år, da de hidtil havde mødt far med kvælende tavshed. Forvaltningen troede ham ikke!! Mødet var flankeret af Børne- og Kulturudvalgsformanden, Børneforvaltningschefen, en jurist og lederen for sagsbehandleren (der ikke selv turde deltage).

Efter en times tid forlod vi mødet. De udviste 100% fakta-resistens og vurderede, at der var tale om en bitter far, der lyver i sagen. INGEN gad høre optagelserne med lille X, TIL TRODS for at der er gået 11 underretninger afsted fra børneorganisationer herunder bla Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet. Kuno Sørensen skriver bla; "der er tale om valide lydoptagelser med et barn, der i ufærdigt barnesprog forsøger at fortælle om misbruget".
Vi skred da Børne- og Kulturudvalgsformanden svarede mig; "jamen, tænk hvis nu påstandene mod morfar ikke er sande", hvortil jeg svarede, at en mand i hans position - som BØRNE- og Kulturudvalgsformand - burde tænke; "tænk hvis nu påstandene mod morfar ER SANDE!!"

Hvorfor er der INGEN der vil høre på alle "mine" børn??!! Hvorfor er det at fagpersoner der arbejder med børn svigter så helt utroligt?!

Afslutningsvist kan jeg oplyse, at der under mødet allerede var en ransagning igang hos morfar grundet mistanke om børneporno. Hvis politiet har fundet anledning til at gå til en dommer med mistænkelige ting, og dommeren har givet en kendelse på baggrund af mistanken, HVORFOR skal den mistanke IKKE komme barnet til gode?!

Der går ikke en dag uden jeg tænker på den lille dreng. Det var den første sag på mit bord som fik mig til at græde over mit arbejde. Danmark er et U-land på børneområdet. Jeg væmmes hver dag. Men vi kæmper videre!!

Ikke for sart sjæle: https://www.youtube.com/watch?v=ny8MgetT9cI&sns=em


Måske er det bare på tide at menige ved Kommunerne ikke skal håndtere tung sager. Gang på gang vurderer de - ingen menneske behøver gå under jorden, blive bang eller trues - hvad er det for en kompetance de udviser? 

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.