mandag den 6. juli 2015

Sikkermail ... ganske gratis ... så blir emails aldrig væk! #thunderbird #ubuntu #windows #gmail #eboks
Er en gratis metode at sende sikkermail til de offentlige på den virker på flest PCer og flere email programmer understøtter det. Men vigtigst er den virker via gmail ved hjælp af et gratis program som thunderbird eller hvis du har office pakken så har du outlook! Der er en lille kort film på siden og links til windows, mac og linux.

Tjekliste

Sikker e-mail kræver:


Alt du skal bruge er din rådgivers mail adresse, og hvis de er oprettede kan du det. Husk at vælge at signere/kryptere mailen hver gang ... når du sender mailen eller får en mail ville du så kun læse den hvis du åbner mailen i din program og indtaste din nemID.

Du kan ikke læse mailen direkte fra gmail men du vil kunne se at der er kommet en mail.

Du bare bare følg følgende vejledning fra det offentlige ... slavisk ...den virker skam! HUSK brug kun den side som de offentlige har, og ingen andre . Husk at hente thunderbird fra www.mozilla.org som er dennes officielle side.

Der er flere trin. Den første er du skal er at sikre dig din email er sat ind i din nemID

Det næste er at du skal hente din egen certifikat via en udvidelses program ... der er lavet screen dumps og det hele alt du skal er følge den rød link først ...for at du får en kopi af din certificat på din pc:
Når det er gjort skal du videre til den sidste trin. Dvs. vælge din program i drop down kasser. Det overså jeg og kom så ud på en længere bovlet opsætning.
  • Vælg på listen, hvilket styresystem du bruger, og hvilket e-mail-program du vil bruge til sikker e-mail. NemId opsætning


Når du har gjort dette med at placere din certificat skal du lige læse alt igennem igen. Den sidste trin er en vanskelig trin og så glemmer folk fordi de kommer væk fra vejledningen. Så husk denne del: For at kunne sende til en andens konto skal du have "den halvdel af den sidste trin være med" som du lige har læst og som findes her i drop down kasserne NemId opsætning og selv der kan tingene gøres på to måder ... men vælg den de forklarer og ignorer den under punkt 7!

Det finder man ud af at læse vejledningen "endnu engang", så værsgo
  • Sæt din NemId i din mail program dvs kun outlook eller thunderbird NemId opsætning
Men for nemhedens skyldt har jeg lagt en link som ellers findes på hvis min links ikke virker længere ... www.nemid.nu ...

Sikker e-mail kan også andre ting ... så læse endeligt men husk læs det som står på en officiel hjemmeside f.eks www.nemid.nu osv.: 
Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.