fredag den 14. oktober 2016

Byrådets kompetencer VS NC3 og samfundets civile!

NC3 har som vision, at Danmark bliver de førende i samspillet mellem samfund og politi til at hindre og opklare it-kriminalitet. Vi sætter borgeren i centrum og har særlig fokus på den forurettedes retssikkerhed og tryghed. Vi prioriterer forebyggelse således, at bevidstheden om it-kriminalitet og sikker internetadfærd skærpes i Danmark.

Synes du Qvortrup er sej? 
Ja, måske men overvej hvis du kigger noget efter om 
du måske spoilere politiets arbejde. 
Pointen er jo flere de får fjernet jo bedre kan de gemme sig.
Jeg ved hellere ikke hvad der skal gøres men det starter ved vores børn.
Børnene skal mærke sig selv og som da vi var børn lærer at en hundehvalp eller penge er årsag at ens mor/far rådføres. Og siger de nej, så er det bare: NEJ!
Husk, der vil altid være det barn som går efter hundehvalpen, penge eller søger opmærksomhed.
Qvortrup gjor en super arbejde og leverede det forældre bør ved kan ske. Men det betyder ikke alle og enhver skal lege journalist eller politi. Lad dem tage sig af det de er oplært i.

Jeg håber at Odense Kommune i deres iver for at "hjælpe" børn indser nødvendigheden af at hidkalde eksperterne. Jeg håber at de forstår at bare nys om en sag skal videre til specialenheden - det er der eksperter findes. Kommunens valg af anden aktor er kommunens ansvar jvf princip afgørelse 159-12. Men politiet - deres arbejde ved disse sager er NC3 for vi ved ikke hvad vi træder ind i.

Børnene - ja, det er svært at se hvordan Kommunen øger risikoen for at "ting og sager" kan ske. Vi bruger IT i det daglige, vi giver børn adgang til internet tidliger og tidliger samtidig er ingen voksne tilstede når børn bruger deres PCer og nyfundet redskaber: Viden om Internet.

- hvis der er noget via facebook screendumpe siden så politiet har beviserne da ting kan slettes
(fotos af børn mm er dog problematisk for screendumper du der kan du sigtes!!! Men grooming dvs når en stødder vil tale med dit barn - sikre beviser, ip adresser mm)
- lager alt fra skype lokalt på jeres PC så igen har politiet mulighed for at handle dvs tillade ikke jeres børn at have skype uden kopier på PC
- aldrig tillade børn alene på internet eller så lidt som muligt
- desværre virker programmer jvf børnesikring ikke
- husk børn vil gå på nettet som vi læste under dynen med en lommelygte ...
- sikker zone er hos jer forældre dermed skal de kunne fortælle jer hvis det går gjalt selv hvis det er når de har lavet regelbrud
- skolerne levere gmail, og interne dagbøger ... hvem har ansvaret? Hvor mange har adgang ... sikkert lige så mange som sundhed.dk giver adgang!
- husk børn vil være børn og kend til deres adfærd f.eks clickbait
- pas på med at gøre børnene bang for så vil de ikke tør sige noget
- åben dialog dvs snak om hvor og med hvem de omgås
- bare fordi det er en lærer eller pædagog skal de stadigvæk ring hjem og sige de får en lift, eller lign
- fotos ... ja, det er noget de skal spørge hinanden om!
- intet som skrives i privat fora er privat dvs flere servere kopiere det, samt andre kan kopiere og ændre i det du skrev.
- må din forældre ikke ved det så bør du nok ikke gøre det, vel?

Og ja, de vil altid finde ud af hvem du er via nettet. Også de kriminelle ... så husk: Pas på hvem du invitere med hjem. Det værste år var da mit barn var som anbragt uden opsyn, guidning og opbakning på internet alene. Hvor jeg ikke måtte kontakte ham ... tænk at Odense Kommune ikke vil høre tale om at det var "et problem"? I det mindste har noget rykket sig ... men det er altså ikke en opgave for Kommunen. NC3 kommer også ud og taler med skoler ... nogle ting skal bare tages af erfarne. Internet glemmer aldrig men penge kan hjælpe på dennes hukommelse ... før eller senere finder nogen det du helst vil glemme. Vigilante grupper er efter min mening mennesker som bør få sig en bedre tidsfordriv. Deres makværk koster samfundet milliarder som vi hellere kan bruge på børnene.

Hertil vil jeg anbefale alle tænker sig godt om. Det er ikke uden årsag at så mange børn krænkes uden at krænkeren nogensinde er fundet. Men nu hvor der er penge i at finde krænkere må vi også passe på at penge ikke driver værket - for der vil altid være nogen som ser spøgelser, eller en som vil tjene godt. Måske skulle penge aldrig kom mellem børn og andre for så havde vi hellere ikke problemer. Desværre er børnelokkere styret af deres behov - intet stopper dem. Intet. Og de er ganske alm mennesker, det er nok det værste. Pas godt på jeres børn. INGEN andre vil det opgave som I selv ville.

Hvis uheldet er ude - så er det et bevis på de folk vil gøre alt, ikke et bevis på at I ikke passede godt nok på. Find balancen: Ulven er ikke altid hvor vi advarer den er, men spot uregelmæssigheder. Ikke alle vil børn ondt, desværre er der nogengange ting som er svært at tale om og børn eksperimentere som rådkvinden så fint fortalte: Hvad nu hvis pigerne tog fotos af drengene i omklædningsrummet? Da vi var børn klistrede drengene en lille spejl på deres sko ... det fik de også en rovfuld for når de voksne opdagede det. Nogle voksne har ingen grænser fået, desværre.

ALTID anmelde mistanke til politiet. De ved hvad er op og ned derude ... desværre hvis de ikke vil tage en alvorligt så må du gå til NC3. Ingen socialrådgiver, pædagog eller politiker har bemyndigelse at berolige dig uden en "anmeldelses nummer"! Desværre sker ting som ingen tror er muligt.https://odense.kommune-tv.dk/watch/1572?t=3h46m38s&chapter=21461

Twice Exceptional Denmark

Twice Exceptional Denmark er lavet for dobbelt exceptionelle børn dvs. børn med særlige forudsætninger som samtidig har indlæringsvanskeligheder. Disse børn kan have opmærksomheds-, koncentrations- og kontakt- vanskeligheder som oftest er pga. Ordblindhed/ Dyslexi, ADHD, AS, PDD NOS, OCD, Tourette osv.

Det ofte set at Børn med særlige forudsætninger er af natur Asynkron Udviklet dvs. det halter med at deres emotionelle og sociale udvikling følger med det som ses ved jævnaldrende, samtidig med at de lærer lynhurtigt det emner de er motiveret for og ender således ofte foran jævnaldrende i disse oråder, uden sparringspartner. Børnene ender ofte meget ”misforstået” og en tværfagligindsats er nødvendig hvis sådan en situation skal kunne vendes.

Tværfaglighed bør bestå af en BMSF konsulent/psykolog og derudover specialister jvf. barnets specifikke diagnoser og andre problemer hver gang handleplaner udarbejdes, barnets evalueres osv. Men der er langt vej endnu, da BMSF ikke anerkendes i Kommunerne, og dermed overses det at barnet har behov for en ”særlig” forståelse og indsigt for at børnene kan få den rette hjælp jvf. Socialloven og Inklusion.

Men desværre ses disse børn i AKT forløb, heldagsskoler og kan ende i Udsatte grupper:

De unge, som kommer til opholdsstederne, har været vanskelige at placere i de kommunale tilbud, hvor hverken de unge, som kommer til opholdstederne eller de elever, der går i de kommunale tilbud, vil profitere af at være sammen.